Lachgaskoning Deniz: De Afterparty

Voor Videoland draaide ik deze documentaire serie van Marthe Naber Heuer. De serie gaat over Deniz Üresin de lachgaskoning van het uitgaansleven. Een tijd lang weet hij veel geld te verdienen met de legale verkoop van lachgas. Hij was zich niet bewust van de gevaren en gevolgen hiervan. Het geld stroomde binnen en zijn aanzien binnen het uitgaansleven steeg. Als Hamza, zijn beste vriend en medegebruiker, plotseling overlijdt in zijn slaap en andere gebruikers ernstig ziek worden door lachgas stopt Deniz definitief met het verkopen van lachgas.

Deniz strijdt met de demonen uit zijn verleden, met een dwangsom van 1 miljoen euro en met de vraag ‘hoe nu verder?’. Wie wil hij zijn ten opzichte van zijn vriendin en familie in Turkije en Nederland? Deniz komt onder andere in de gevangenis terecht en vertelt over zijn turbulente jeugd. De documentaire is in zijn geheel te zien bij Videoland.

Regisseur Marthe Naber Heuer: “De strijd van Deniz om gezonder te willen leven als koning van het uitgaansleven is een interessante ontwikkeling waar veel jonge mensen zich in zullen herkennen. Dat hij worstelt met zijn imago en identiteit vind ik iets heel menselijks en het is mooi om te zien dat hij zijn gedrag wil veranderen voor zijn familie en zijn overleden beste vriend Hamza. Ik hoop dat kijkers gaan inzien dat een gekleurde lachgas ballon niet zo onschuldig is als het lijkt.”

KD-Lachgaskoning_Cover_Paars_DEF-Klein

Regie: Marthe Naber Heuer

Director of Photography: Engel Mulder

Productie: Totemmedia

• Videoland Original 

KD-Turkye-Dak
KD-Deniz-Ceylin-Familie
KD-Deniz-Graf
KD-Deniz Kapper Turkye
KD-Deniz badkuip 2
KD-Deniz Ceylin Promonade Turkye